Size Özel İndirim.

Peynircim’den yapacağınız 50 ₺ ve üzeri siparişlerinizde Kargo Ücretsiz.

Support Line Icon
Destek Hattı
0850 346 16 61
2
İndirimli Ürünler
Ücretsiz Kargo
Hızlı Gönderim
Aynı Gün Gönderim
İndirimli Ürünler
Ücretsiz Kargo
Hızlı Gönderim
Aynı Gün Gönderim
Filtreler:
Marka Adı
4 ve 4+ puanlı ürünler
250 - 500 ₺

Turşu

Turşu

Yemeklerin yanında mükemmel bir aperatif olarak bilinen turşu son derece lezzetli yiyecekler arasında yer almaktadır. Onlarca farklı çeşidi ile dikkatleri üzerine çeken turşular hem ev yapımı hem de hazır gıda olarak tüketilebilmektedir. Turşular farklı sebzelerden elde edilmekte olup son derece lezzetli bir yapıya sahiptir. Uzun ömürlü kullanımı ile dikkat çeken turşular aynı zamanda son derece sağlıklı gıdalar arasında da yer almaktadır. 

Turşu, küresel bir mutfak sanatıdır. Aynı zamanda Türk mutfağının olmazsa olmaz ürünleri arasında yer alan turşu çeşitleri birbirinden farklı lezzetleri ile sizlere sunulmaktadır. Turşu genel olarak bozulmayı önlemeye yardımcı olan çözeltilere batırılmış yiyecekler olarak ifade edilebilmektedir. 

İki temel turşu kategorisi vardır. İlk tür, içinde az sayıda bakterinin yaşayabileceği güçlü bir asit olan sirke içinde korunmuş turşuları içerir. Süpermarkette bulunan şişelenmiş koşer salatalık turşularının çoğu sirke içinde korunur.

Diğer kategori, bir gıdayı "kötü" bozulmaya neden olan bakterilere karşı daha az savunmasız hale getiren "iyi" bakterilerin büyümesi olan fermantasyonu teşvik etmek için tuzlu suya batırılmış turşuları içerir . Fermente turşuların yaygın örnekleri arasında kimchi ve birçok salatalık dereotu turşusu bulunur.

En Lezzetli Turşu Çeşitleri

Turşu sadece uluslararası bir gıda koruma tekniği değil, aynı zamanda eski bir tekniktir. Binlerce yıldır atalarımız, uzun kışlar, kıtlık ve diğer ihtiyaç zamanları için fazla gıda tedarikini sağlama içgüdüsünü izleyerek yiyecekleri turşu yapmanın yollarını araştırmıştır. Örneğin tarihçiler, iki bin yıldan fazla bir süre önce Çin Seddi'ni inşa eden işçilerin bir tür fermente lahana olan lahana turşusu yediklerini biliyorlar.

Turşu Nasıl Yapılır?

Turşunun yapımı aslında son derece kolaydır. Bu noktada tercih edilen turşu yapımı yöntemlerini genel olarak aşağıdaki gibi sıralamamız mümkündür. 

Sirke Kullanarak Turşu

Turşu yapmanın en basit yollarından biri turşu yapılacak olan ürünü alıp bir sirke çözeltisine yerleştirmektir. Hepimizin bildiği gibi sirke asidiktir ve dekapaj sirkesi pH'ı 2.4 civarındadır. Salatalık, soğan veya sebze karışımı gibi sebzeleri sirkeye batırdığımızda. Düşük pH, bakterilerin büyüyemediği ve tabii ki sebzelerin sirkenin tadını aldığı anlamına gelir. Bunun gibi sirke kullanılarak yapılan turşular genellikle ısıtılır. Bu da onların daha uzun süre dayanmasını sağlar ve sebzelerin içindeki herhangi bir enzimin tadı veya dokusunu bozmasını engeller.

Salamura Kullanarak Turşu

Turşu, tek başına tuz veya tuz ve su çözeltisi kullanılarak da yapılır. Bu yönteme salamura denir ve genellikle ferment olarak adlandırılır. Bu işlemin kilit yönü, tuzun doğru miktarlarda kullanılmasının, büyüyebilen ve asit üretebilen bakteriler nedeniyle yeterli süre verildiğinde asidik bir ortam oluşturacağıdır. Turşuyu oluşturan da bu asittir.

Sebzeler en çok bu şekilde turşu yapmak için fermente edilir. Günümüzde en ünlü turşu, salatalıklardır. Hemen hemen her sebze salamura veya tuzla salamura edilebilir. Sebzeler salamura edildiğinde meydana gelen süreç, tuzun üründen nemi çekmesi ve yüksek tuzluluğun bakterilerin kısa vadede sebzeleri bozmasını önlemesidir. Bu tuzlu ortamda lactobacillus adı verilen özel bir bakteri ailesi gelişebilir ve lactobacillus bakterisi tüm meyve ve sebzelerde bulunur.

Turşu Fiyatları

Turşunun ağırlığı ve turşuda kullanılan ürüne göre fiyatlar değişkenlik gösterir. Ucuz turşuların kalitesiz olmadığı ancak kalitesiz sebzelerden elde edildiği ifade edilebilmektedir. Peynircim ile beklentilerinize cevap verecek ve kaliteyi hissetmenizi sağlayacak seçeneklerden yararlanmaya başlayın. Turşu lezzeti tercihinizi şansa bırakmayın. Lezzeti tercih etmek için Peynircim ürünlerini mutlaka değerlendirin!

Satın alacağınız turşunun marka noktasında en iyi olmasını istiyorsanız Peynircim’in konserve ürünleri kategorisinden bir ürün seçmeniz yeterli. Her anlamda başarılı ürünleri sizlere sunarken kaliteyi farklı bütçeler için ön plana çıkarmaktır. Uygun fiyatlı turşunun yanı sıra daha yüksek fiyatlı ürünleri de bulabilirsiniz.

 

 

 

 

 

            

Sırala
FİLTRELE
FİLTRELE
Kategori
FİLTRELE
Üretici Markaya Göre
FİLTRELE
Ürü Puanı

Aramaya başlamak için en az 2 karakter yazmalısınız

Kategoriler
Ürün Favorilere Eklendi.
Anasayfa Kategoriler Sepetim
Hesabım