Size Özel İndirim.

Peynircim’den yapacağınız 50 ₺ ve üzeri siparişlerinizde Kargo Ücretsiz.

Support Line Icon
Destek Hattı
0850 346 16 61
2
İndirimli Ürünler
Ücretsiz Kargo
Hızlı Gönderim
Aynı Gün Gönderim
İndirimli Ürünler
Ücretsiz Kargo
Hızlı Gönderim
Aynı Gün Gönderim
Filtreler:
Marka Adı
4 ve 4+ puanlı ürünler
250 - 500 ₺

Jambon

Jambon

Peynircim’de sizlere özel olarak sunulan jambonu detaylı bir şekilde inceleyerek kendiniz için en uygun olanı sipariş verebilirsiniz. Sizlere en kaliteli ve güvenilir et ürünlerini sunan Peynircim ayrıcalıkları ile mükemmel bir deneyim elde edebilirsiniz. 

Türk mutfağına yeni yeni adapte olan jambon, etin işlenerek son halini aldığı bir et ürünüdür. Etin kurutularak elde edildiği pastırma ve sucuk ürünleri ile benzerlik gösteren jambon, farklı tatları sevenler için ideal bir lezzettir. Hindi, dana ve tavuk etinden elde edilen bu mükemmel lezzete sahip olmak için hemen harekete geçebilir ve tek tıkla siparişinizi oluşturabilirsiniz. 

Jambon Nasıl Yapılır?

Jambon geleneksel olarak domuzun uyluğundan yapılır. Jambon, kendine has aromasını kürleme olarak adlandırılan tuzlama ve çoğunlukla daha sonrasında tütsüleme yoluyla alır. Ancak ülkemizde domuz eti tüketilmediği için jambon; domuz eti terine dana, tavuk ve hindi etinden elde edilmektedir.  Jambon ve sadece hafifçe kürlenen ve daha sonra pişirilen pişmiş jambon arasında bir ayrım yapılır.

Çiğ jambonun raf ömrü büyük ölçüde değişir. Somon jambonu gibi hafif kürlenmiş parçalar, yoğun kürlenmiş ve uzun tütsülenmiş jambonlar daha hızlı bozulmaktadır. Jambon ile ilgili genel bir kural olarak tadı ne kadar güçlü ve rengi ne kadar koyuysa, jambon o kadar uzun süre dayanır ifadesini kullanabilmek mümkündür. 

Çiğ jambon üretimi için genellikle hayvanların arka ayağı veya parçaları kullanılır. Bütün veya kesilmiş jambonlar ya kürleme tuzu ve özel bir baharat karışımı ile ovulur.  Bunun yanı sıra %20'ye kadar tuz içeriğine sahip (ıslak kürleme) tuzlu suya yerleştirilir. Büyük et parçaları söz konusu olduğunda, et kasına sertleştirme tırmığı enjekte edilen kuru kürlemeden önce aşılama kullanılır. Kürleme işlemi sırasında etten düşük sıcaklıklarda nem uzaklaştırılır. Kürlenme süresi kullanılan işleme bağlıdır. Kuru kürleme 10 haftaya kadar sürebilir, bu süre zarfında et parçaları tekrar tekrar döndürülür ve tekrar ovulurken aşılama sadece birkaç gün sonra tamamlanır. 

En Lezzetli Jambon Türleri

Jambon yeterince sıvı kaybettiğinde kürleme tamamlanır ve et parçaları kısaca yıkanır veya fırçalanır. Bunu havada veya özel iklim odalarında tütsüleme ve kurutma takip eder. Kullanılan tütsüleme odununun yanı sıra tütsüleme türü ve süresi, bitmiş jambonun kalitesini ve tat nüanslarını etkiler. Kayın veya meşe gibi sert ağaçlara ek olarak, tütsüleme odunu olarak kozalaklı ağaçlar ve ardıç da kullanılmaktadır. Kurutma işlemi tamamlandığında jambon, çeşit çeşit aromasına ulaşana kadar olgunlaşmak üzere asılır.

Haşlanmış jambon, kalıplara paketlenmeden ve yaklaşık 80 °C sıcaklıkta pişirilmeden önce genellikle hafif bir ıslak kürleme işlemine tabi tutulur. Bazı bölgelerde pişmiş jambon da tütsüleme işlemi görür. Böylece pişirme hafif bir tütsüleme ile tamamlanır. Pişmiş jambon, çiğ jambondan daha yüksek oranda su içerir. Sonuç olarak, tadı çok sulu ama aynı zamanda bozulmaya daha yatkın bir hale alır. Söz konusu ürünün bir hafta içinde tüketilmesi gerekmektedir. 

Jambon Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde üretilen ve tüketilen 1000 adetin üzerinde jambon çeşidi bulunmaktadır. Üretildiği yere göre farklı şekillerde isimlendirilen jambon, Fransızların Bayonne, Almanların Westphalia, İtalyanların Parma çeşitleri son derece ünlü olan jambon çeşitleri arasında yer almaktadır. Yumuşak bir tat vermesi nedeni ile hafif bir ısıl işleme maruz kalan jambon son derece lezzetli bir et türü olarak bilinmektedir. 

Jambon Fiyatları

Jambon fiyatları, günümüzde jambon tüketmek isteyen bireylerin en çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Bu noktada siz de jambon satın almak ve fiyatlarını araştırmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Web sitemizde birbirinden farklı özelliklerde ve fiyatlarda jambon çeşitleri yer almaktadır. Siz de söz konusu ürünleri detaylı bir şekilde inceleyerek kendiniz için en uygun olan ürünü seçebilirsiniz. 

Sırala
FİLTRELE
FİLTRELE
Kategori
FİLTRELE
Üretici Markaya Göre
FİLTRELE
Ürü Puanı

Aramaya başlamak için en az 2 karakter yazmalısınız

Geçmiş Aramalar
Kategoriler
Ürün Favorilere Eklendi.
Anasayfa Kategoriler Sepetim
Hesabım